Германският шампион Байерн Мюнхен играе при срещу Шалке 04 в двубой

...
Германският шампион Байерн Мюнхен играе при срещу Шалке 04 в двубой
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Байерн Мюнхен 3:0 Шалке 04, Гнабри оформи класиката

Германският първенец Байерн Мюнхен играе при срещу Шалке 04 в дуел от 32-ия кръг на Първа Бундеслига. Капитанът Томас Мюлер откри в 21-ата, а Йосуа Кимих удвои от дузпа в 29-ата минута. Срещата на „ Алианц Арена “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. 

Баварците са водач в класирането с 65 точки, само че със единствено една пред втория Борусия Дортмунд. „ Крласкосините “ пък натрупаха някои позитивни резултати напролет, с което се измъкнаха от последното място и даже от рисковата зона, като заемат 15-ата позиция с 30 пункта, с две повече от зоната на плейофи.

/ /

Байерн започва с напън от първата минута и се настани в половината на своя конкурент. Първата заплаха пристигна в седмата минута, когато Бенжамен Павар комбинира със Серж Гнабри пред наказателното поле, който се обърна и се освободи елегантно от директния си надзирател, след което шутира ниско към вратата, само че вратарят Александър Шволов отрази.

Три минути по-късно баварците направиха сериозен пропуск. Томас Мюлер беше изведен отдясно в наказателното поле, влезе във вътрешността, като преодоля вратаря Шволов и подаде за Кингсли Коман към далечната греда в дребния пеналт, само че французинът стреля в тялото на Сеп ван дер Берг, който бе един от двамата играчи на Шалке, които бяха застанали на голлинията. След това топката още веднъж попадна в Мюлер, който обаче игра с ръка.

В 12-ата минута домакините направиха още по-грандиозен пропуск. Нусаир Мазрауи получи отдясно, след което влезе в наказателното поле и пусна отличен пас за Гнабри, който на празна врата на съумя да засече топката.   

Две минути по-късно още веднъж Байерн бе пред вратата на Шволов. Джамал Мусиала направи двойно с Лерой Сане пред дъгата на наказателното поле, след което младият халф шутира, само че бе блокиран. Топката обаче рикошира и попадна на пътя на Мюлер отдясно в наказателното поле, който стреля мигновено н близкия ъгъл, само че вратарят мазета в корнер.

Натискът на първенците не спираше и в 18-ата минута Сане получи от странично мятане в половината на Шалке и изведе Мусиала в празно пространство сред двама играчи на гостите в наказателното поле, само че германецът не съумя да стреля по най-хубавия метод и прати топката високо над вратата.

Байерн материализира превъзходството си в 21-ата минута, когато откри резултата. Мюлер и Мазрауи направиха двойно отдясно пред наказателното поле, а капитанът на баварците опита да откри Мусиала, който се размина с топката, само че тя рикошира в крайници на Алекс Крал. Така тя попадна в Сане, който я задържа и я даде а Мюлер и атакуващия халф шутира чудесно с  левия крайник и откри долния десен ъгъл на Шволов.

Pictures you can hear
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР